Senin, 26 Januari 2015

[Editan Saya] KKPK Misteri Tangisan Tengah Malam

BUKU EDITAN KE-50


Judul: Misteri Tangisan Tengah malam
Penulis: Dinda
Ilustrator: Olyvanda Ariesta
Editor: Dadan Ramadhan dan Shinta Handini
Penerbit: DAR! Mizan
Tebal: 104 halaman

Sinopsis:
Fika sangat senang dengan rumah barunya. Rumah yang memiliki taman asri dan berukuran lebih besar daripada rumahnya yang lama. Apalagi, kini dia memiliki kamar sendiri. Tidak seperti dulu, Fika harus berbagi kamar dengan Kak Tiana, kakak satu-satunya. Tapi, saat terbangun tengah malam di hari pertama tidur di kamarnya, tiba-tiba Fika mendengar suara tangisan. Makin lama, suara tangisan itu terdengar makin jelas. Sebenarnya, Fika penasaran. Dia ingin mengintip melalui jendela, tapi tidak berani. Dia takut, jika mereka bukan manusia, tapi ... hantu! Bulu-bulu kuduk Fika mulai berdiri. Jangan-jangan, dulu pernah ada kejadian tragis di sekitar perumahan tempat tinggalnya. Fika tidak bisa tidur hingga menjelang subuh. Di malam berikutnya, suara tangisan itu pun kembali terdengar. Hiiiy ... suara tangisan siapa itu? Apakah benar itu suara tangisan dari hantu-hantu penasaran? Jadi penasaran ingin tahu kelanjutannya, deh! Yuk, baca bukunya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 komentar :

  1. wah, salah satu buku yg bikin penasaran nih..ingin membacanya.. apalagi genre tentang misteri..suka banget.. :)

    BalasHapus
  2. Wahhh bukunya masih ada di Gramedia gak yah? Cari ah hehe

    BalasHapus
  3. HARI BAIK KANAK-KANAK MY MALIA

    TESTIMONI KAMI BAGAIMANA SAYA MENDAPATKAN PINJAMAN UNTUK MEMBELI RUMAH DARIPADA SYARIKAT PINJAMAN YANG TERSEBUT DAN KESALAHAN YANG DISEBABKAN JENA LUIS PINJAMAN SYARIKAT, AKU SANGAT MENJALANKAN HARI INI DAN ALLAH ALLAH. BLESS JOSE LUIS LOAN COMPANY .website, https: //www.joseluisloans.com, emel mereka (joseluisloans@gmail.com) anda boleh menambah buku muka mereka, (https://web.facebook.com/profile.php?id=100009728715420)

    Nama saya Hannah Saya dari Sabah di Malysia, telah mencari syarikat pinjaman tulen selama 5 bulan yang lalu, untuk membeli sebuah rumah
    semua yang saya dapat adalah sekumpulan penipuan yang membuat saya mempercayai mereka dan pada akhirnya
    Pada hari itu, mereka mengambil wang saya tanpa memberi apa-apa balasan, semuanya
    harapan saya hilang, saya keliru dan kecewa, saya tidak pernah mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan syarikat pinjaman di internet, jadi saya pergi untuk meminjam wang dari
    kawan, saya beritahu dia semua yang berlaku dan dia berkata dia boleh membantu saya, itu
    Dia tahu syarikat pinjaman yang boleh membantu saya dengan apa-apa jumlah pinjaman
    diperlukan oleh saya dengan kadar bunga yang sangat rendah sebesar 2%, dia baru saja mendapat
    pinjaman daripada mereka, dia mengarahkan saya bagaimana untuk memohon pinjaman, saya lakukan
    sama seperti dia memberitahu saya, saya memohon dengan mereka di E-mel: laman web (https://www.joseluisloans.com/) Saya tidak pernah percaya tetapi saya cuba dan kejutan saya yang paling besar saya mendapat pinjaman dalam tempoh 24 jam, saya tidak percaya ,
    Saya gembira dan kaya lagi dan saya berterima kasih kepada Allah bahawa pinjaman itu
    syarikat-syarikat seperti ini masih wujud semasa penipuan ini di seluruh tempat,
    sila saya nasihatkan semua orang di luar sana yang memerlukan pinjaman untuk melawat laman web mereka
    (https://www.joseluisloans.com) mereka tidak akan pernah gagal, dan
    hidup anda akan berubah seperti yang dilakukan oleh saya. Hubungi dengan segera (https://www.joseluisloans.com) hari ini dan dapatkan pinjaman anda dari mereka, Tuhan memberkati firma pinjaman jose luis untuk menawarkan pinjaman tulen mereka.
     Pastikan anda menghubungi PINJAMAN JOSE LUIS untuk pinjaman anda kerana saya mendapat pinjaman saya berjaya dari syarikat ini tanpa tekanan., Sila layari laman web mereka https://www.joseluisloans.com/

    BalasHapus
  4. Saya sangat bersyukur kepada Ibu Iskandar Lestari karena telah memberi saya pinjaman sebesar Rp700.000.000,00 saya telah berhutang selama bertahun-tahun sehingga saya mencari pinjaman dengan sejarah kredit nol dan saya telah ke banyak rumah keuangan untuk meminta bantuan namun semua menolak saya karena rasio hutang saya yang tinggi dan sejarah kredit rendah yang saya cari di internet dan tidak pernah menyerah saya membaca dan belajar tentang CREDIT UNION DAYA LESTARI di salah satu blog saya menghubungi CREDIT UNION DAYA LESTARI konsultan kredit via email:(iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com) dengan keyakinan bahwa pinjaman saya diberikan pada awal tahun ini tahun dan harapan datang lagi, kemudian saya menyadari bahwa tidak semua perusahaan pinjaman di blog benar-benar palsu karena semua hautang finansial saya telah diselesaikan, sekarang saya memiliki nilai yang sangat besar dan usaha bisnis yang patut ditiru, saya tidak dapat mempertahankan ini untuk diri saya jadi saya harus memulai dengan membagikan kesaksian perubahan hidup ini yang dapat Anda hubungi Ibu Iskandar via email:::(iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
    dia BBM INVITE:{D8980E0B}
    Calls Only ::{+12542276869}
    WhatsApp Only::{+33753893351}

    BalasHapus